על חברות טכנולוגיה ישראליות המתכוננות להנפקה בנאסד"ק, להתייחס לנושא אבטחת סייבר והגנת מידע בעדיפות גבוהה. בעידן הדיגיטלי של היום, שבו התקפות סייבר נפוצות יותר ויותר, חוסר התייחסות מספקת להיבטים אלו עלולה ליצור נזק, בטח לקראת הנפקה. הנושא קריטי במיוחד בתקופות של מתח לאומי מוגבר, כמו עכשיו, כאשר ישראל מתמודדת עם איומים גם בתחומים פיזיים וגם במרחב הקיברנטי. תקיפת חברות טכנולוגיה ישראליות עלולה לשבש את הכלכלה ואת מעמדנו הגלובלי, מה שהופך את אבטחת הסייבר לעניין בעל חשיבות לאומית.
עבור חברות המתכוננות לגייס הון על ידי הנפקה לציבור של מניותיהן, אבטחת הנתונים והמערכות שלהן קריטית כדי לייצר אמון משקיעים. משקיעים מחפשים חברות שהן גם איתנות כלכלית וגם עם מדיניות ברורה בנושאי אבטחת מידע ופרטיות. פריצה בודדת למאגרי הנתונים של החברה, לדוגמא, עלולה לפגוע במוניטין של חברה, להפחית מערך מניותיה ולשבש את תוכניות ההנפקה שלה. חיוני שיהיו פרוטוקולי אבטחת סייבר מחמירים, כמו גם תוכניות מקיפות לשמירה על נתונים רגישים.
דוגמה בולטת היא חברת פייסבוק, שהתמודדה עם הפרות נתונים ושערוריות שונות בענייני פרטיות לקראת ההנפקה שלה ב-2012. למרות שפייסבוק הנפיקה בהצלחה את מניותיה, הערכת השווי של החברה הושפעה משמעותית מהכותרות השליליות. לחברות אחרות לא היה מזל. בשנת 2019, FileCloud, חברת אחסון בענן המבוססת בארה"ב, נחשפה לפריצה גדולה כמה חודשים לפני ההנפקה הצפויה שלה ב-NASDAQ. הפריצה חשפה נתוני לקוחות רגישים ובסופו של דבר עיכבה את ההנפקה, הפחיתה את שווי השוק שלה ופגעה באמון המשקיעים.
עבור חברות טכנולוגיה ישראליות, אבטחת המערכות שלהן היא לא רק נושא רגולטורי או תפעולי, אלא נושא אסטרטגי. בסביבה שבה קיימים באופן קבוע איומים גיאופוליטיים גדולים, אמצעי אבטחת סייבר מקיפים יכולים להיות ההבדל בין הנפקה מוצלחת לבין עיכוב יקר או כשלון ההנפקה.
מאמרים קודמים בנושא:
Kommentare